Prologis inchiriaza un spatiu catre DB Schenker

Prologis a anuntat semnarea unui nou acord de inchiriere pentru un spatiu de 26.500 mp in cadrul Prologis Park Budapest-Sziget cu DB Schenker, lider in furnizarea de logistica integrata. Tranzactia include o cladire de tipul build-to-suit de 7.500 mp si o suprafata de 19.000 mp ce va fi inchiriata intr-o cladire existenta. DB Schenker planuieste sa-si dezvolte activitatea in aceasta locatie si sa instaleze inclusiv sediul oficial local din Ungaria.

Cladirea build-to-suit care se preteaza operatiunilor de tip cross-docking va oferi acces pentru camioane de mici dimensiuni, pe de o parte, si o platforma de incarcare, pe de alta. Trasaturile principale ale constructiei includ un spatiu de depozitare fara coloane si rampe laterale de incarcare pentru camioane si dube. Lucrarile de constructie sunt programate sa inceapa in al doilea trimestru al anului 2014, avand ca data de finalizare estimata in al patrulea trimestru din 2014.

Cerere mare pentru spatii cross-docking

„Odata cu dezvoltarea comertului online, am asistat la o crestere a numarului de cereri pentru spatii cross-docking situate in apropierea marilor orase, care permit astfel furnizarea de servicii de livrare in timp scurt”, a declarat László Kemenes, vicepresedinte si country officer, Prologis Ungaria.
Prologis Park Budapest-Sziget este situat in zona industriala a orasului Szigetszentmiklós, intr-o subdiviziune a pietei din Budapesta. Parcul ofera acces direct la reteaua de drumuri nationale si internationale prin autostrada M0, care face legatura cu autostrazile M1, M7 si M5, ceea ce o pozitioneaza ca o locatie logistica atractiva.
Prologis detine si gestioneaza un spatiu de logistica si distributie de aproximativ 3,7 milioane mp in Europa Centrala si de Est incepand cu 31 martie 2014.  Prologis este lider mondial in detinerea, operarea si dezvoltarea de spatii industriale, concentrat pe pietele globale si regionale din America, Europa si Asia. Compania inchiriaza spatii de distributie moderne unui numar de peste 4.700 de clienti, care includ producatori, retaileri, companii de transport, furnizori terti de servicii logistice.

Maria Mihulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *