Soferi, vi se pregateste cazierul auto

Desi se afla doar in stadiul de proiect, propunerile facute vor da fiori conducatorilor auto si, probabil, ii vor face sa se gandeasca de doua ori inainte sa incalce vreo regula de circulatie.

Prin modificarea propusa se va introduce notiunea de „cazier auto” ce va consta in evidenta sanctiunilor aplicate soferului. Cazierul auto va fi disponibil in baza de date a Inspectoratului General al Politiei Romane si va permite aplicarea unor sanctiuni mai severe decat prima data celor care recidiveaza in incalcarea regulilor de circulatie.

Cuantumul amenzilor va fi si el modificat in functie de veniturile contravenientului. Se propune ca valoarea punctului amenda sa fie de 10% din salatiul minim brut pe economie atunci cand contravenientul nu depaseste un venit anual de 50.000 lei in anul anterior aplicarii amenzii. Pentru cei cu venituri cuprinse intre 50.000 si 300.000 lei, valoarea punctului amenda va fi 3% din venituri. 1% din venituri va fi valoarea punctului pentru cei cu venituri aflate peste suma de 300 000 anual.

Pentru a se stabili la ce valoare a punctului amenda se incadreaza contravenientul, acesta va fi obligat sa prezinte fisa fiscala, in caz contrar fiind sanctionat cu aplicarea valorii maxime a punctului amenda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *