Sondaj: Jumătate dintre români își spală mașina atunci când este foarte murdară

car-wash-2179231_1920

Jumătate dintre români (52%) își spală mașina atunci când aceasta este foarte murdară, potrivit unui sondaj realizat de  MOL România în perioada 13-21 aprilie. Cei chestionați au spus că, printre criteriile de curățare importante sunt spălarea pragurilor (81%), aspirarea asistată a interiorului autoturismului (79%) și existența unui serviciu de igienizare a habitaclului (75%).

Studiul arată preferința clară a șoferilor pentru spălătoriile auto manuale de tip jet wash (62%), în detrimentul spălătoriilor auto asistate de cartier (17%). “Când vine vorba despre alegerea unei spălătorii auto, 44% dintre șoferii intervievați indică timpul de așteptare drept principal criteriu de selecție, fiind urmat de preț (40%), calitatea substanțelor de spălare (39%) și proximitatea față de locuință sau locul de muncă (37%)”, se arată într-un comunicat de presă al MOL România.

Femeile au spus că proximitatea față de locuință sau locul de muncă joacă un rol mult mai important în alegerea unei spălătorii, fiind al doilea cel mai important criteriu de selecție, după timpul de așteptare.

Dintre cei care menționează calitatea produselor de spălare printre criteriile relevante în alegerea unei spălătorii, 60% spun că substanțele de calitate sunt cele care asigură păstrarea în timp a caracteristicilor vopselei auto, iar 56% înțeleg prin substanțe de spălare de calitate acele produse care lasă zero zgârieturi pe mașină.

“Peste 70% dintre respondenți au spus că aleg să își spele mașina seara sau dimineața, cu o preferință mai clară pentru intervalul de seară. O tremie dintre respondenți au spus că își spală mașinile în weekend, când au mai mult timp liber”, mai precizează comunicatul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *