Tehnologia RFID si pozitionarea satelitara, in centrul atentiei la Transport Logistic Munchen

In cadrul unor seminarii specializate, specialistii Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML) vor incerca sa-i convinga pe reprezentantii companiilor de logistica si transport ca tehnologia de identificare cu radiofrecvent e – RFID (radio-frequency identification) va muta lumea din loc, dar si ca sistemul european de pozitionare satelitara Galileo ofera posibilitatea dezvoltarii de noi tipuri de servicii conexe transporturilor, generatoare de valoare adaugata insemnata.

RFID foloseste microcipuri pentru a transmite, fara fir, numere seriale ale unor produse catre un dispozitiv difital de inregistrare, fara a fi nevoie de vreo intervent ie umana. „Potentialul acestei tehnologii trebuie promovat. Deocamdata, se spun multe despre RFID, dar sunt putine aplicatii concrete. Din acest motiv, vrem sa aratam vizitatorilor exemple de proiecte RFID aflate in curs de implementare“, a explicat dr. Volker Lange, seful departamentului de Ambalaje, Logistica si Sisteme RFID din cadrul Fraunhofer IML Dortmund.

Si oportunitatile oferite de sistemul de pozitionare satelitara Galileo – a carui realizare a fost initiata in 1999 si care ar trebui sa devina complet functional in 2013 – vor fi promovate de Fraunhofer IML. „Gratie tehnicilor de pozitionare care permit determinarea pozitiei unui obiect inclusiv in interiorul unui imobil, este posibila imaginarea a tot felul de modalitat i de control pentru procesele logistice. Este important sa fie dezvoltate aplicatii ale pozitionarii satelitare, pentru ca acestea genereaza o importanta valoare adaugata pentru servicii clasice. Sa stii tot timpul ce anume este intr-o locatie specifica poate fi un factor cheie in ce priveste competitivitatea unei companii: fluxul de marfuri poate fi controlat mai bine si poate fi optimizat intr-un termen mai scurt“, considera Wolfgang Inninger, seful centrului din Prien al Fraunhofer IML, specializat in Trafic, Mobilitate si Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *