Toyota a vandut trei milioane de automobile hibride in intreaga lume

Cel mai mare constructor auto mondial a precizat ca de la lansarea modelului Prius pe piata japoneza, in anul 1997, si pana in prezent a vandut peste 3,03 milioane automobile hibride la nivel mondial. In plus, Toyota a adaugat ca modelul Prius, primul automobil hibrid care a intrat in productie de masa, este responsabil pentru 72% din vanzarile sale de automobile hibride.

Comparativ, anul trecut Toyota a vandut la nivel mondial 7,53 milioane autovehicule, dintre care 690.000 au fost automobile hibride.

Peste 60 de procente din vanzarile de automobile hibride Toyota sunt realizate pe pietele externe iar restul in Japonia. Pe piata din America de Nord, vanzarile de automobile hibride marca Toyota au ajuns la 1,15 milioane unitati de la 5.790 de unitati in anul 2000.

Vanzarile de automobile hibride Toyota sunt mult mai mari comparativ cu cele ale rivalilor. Honda Motor Co. a informat ca vandut 610.000 de automobile hibride la nivel mondial in timp ce Nissan Motor Co., care a inceput sa vanda automobile hibride pe piata japoneza abia la finele anului trecut, a vandut 1.900 de unitati pana in luna februarie 2011.

Nissan a inceput sa vanda automobile hibride pe piata din America de Nord inca din 2007, insa compania a precizat ca nu dispune de cifre de vanzari pentru aceasta regiune. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *