Traficul aerian din Europa revine la normal de joi

In Romania, au fost deschise toate aeroporturile din tara, relateaza Antena 3.

Bogdan Donciu, directorul general al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa, anuntase ca toate aeroporturile din tara vor fi deschise in noaptea de luni spre marti.

Presedintia spaniola a UE a anuntat redeschiderea progresiva si coordonata a traficului, intr-o anumita parte a spatiului aerian, incepand de marti, la ora 06.00 GMT (09.00, ora Romaniei).

Ministrii europeni au hotarat sa stabileasca trei zone geografice: una apropiata de centrul emisiilor de cenusa ale vulcanului islandez, in care restrictiile de trafic raman „absolute”, o a doua zona in care traficul „se va putea desfasura” fara pericol si care urmeaza sa fie stabilita definitiv „in orele urmatoare” si o a treia zona, care „nu necesita nicio restrictie de niciun tip”, dupa cum a declarat Jose Blanco, ministrul spaniol al Transporturilor, arata Mediafax.

Aproape toata Europa a fost paralizata din cauza unui noi de cenusa vulcanica, produs de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, care a erupt in luna martie dupa o pauza de 200 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *