Traficul de pasageri la Aeroportul Internațional Iași, în creștere

aeroport_iasi_terminal3

Aeroportul Iași înregistrează, pentru a doua lună consecutiv, un flux sporit de pasageri. Numarul celor care au tranzitat aeroportul ieșean în luna februarie a.c. a crescut cu 55,73% față de perioada similară a anului 2016, ajungând la 73.645 de călători. Cât privește evoluția traficului în lunile ianuarie și februarie 2017, cifrele aproape s-au dublat față de aceeași perioadă a anului precedent. În total, 150.600 de persoane au călătorit cu avionul dinspre/spre Iași, avansul fiind de aproximativ 70 de procente. De asemenea, primele două luni ale acestui an arată o creștere de trei ori mai mare față de numărul călătorilor înregistrat în același interval, în 2015.
„Creșterea, an de an, a numărului de pasageri ce optează pentru serviciile noastre este firească, pentru că Aeroportul Iași este în plină dezvoltare. Cifrele duble sau chiar triple de trafic înregistrate în primele două luni din 2017, comparativ cu anii anteriori, demonstrează că lucrurile merg în direcția corectă și că sunt șanse mari să depășim estimările de trafic pentru 2017 – peste un milion de pasageri, fără a lua în calcul noile curse anunțate, ci doar creșterea frecvențelor pentru anumite rute existente, foarte solicitate. Această evoluție înseamnă, de fapt, o mobilitate mai mare și, deci, mai multe posibilități de dezvoltare în zona noastră”, a declarat conducerea Aeroportului Internațional Iași.
Aeroportul Internațional Iași este, în continuare, al treilea aeroport regional din țară, în ceea ce privește evoluția numărului de pasageri. Modul în care Aeroportul Iași s-a modernizat și dezvoltat a fost remarcat inclusiv de specialiștii europeni în aviație: “Perspectivele de creștere ne-ar putea regăsi în următorii ani pe aceeași linie cu Timișoara, și poate chiar mai sus, dacă proiectele comune stabilite cu partenerii noștri tradiționali se vor consolida și, foarte important, dacă vom reuși să implementăm cât mai repede noul plan de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare. Pentru a gestiona eficient fluxul masiv de pasageri, e nevoie de construirea unui terminal care să înglobeze toate infrastructurile de procesare existente. Vor fi 24 de ghișee check-in și vor putea fi procesate câte opt aeronave de mare capacitate la ora de vârf. Accesul fluent al pasagerilor spre/dinspre aeroport poate fi un factor ce va influența decizia acestora de a folosi Aeroportul Iași și, implicit, ritmul de dezvoltare a infrastructurii. Pentru a atrage cât mai mulți pasageri din toată regiunea Moldovei, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina, construirea unei noi căi de acces devine o urgență”, au mai precizat oficialii companiei.
Aeroportul din Iași operează, în prezent, 4 companii aeriene diferite, spre 20 destinații externe directe, în regim de curse regulate, în orarul de zbor fiind incluse și cinci rute interne, astfel:

aeroport3
TAROM: Madrid, Munchen, Londra (Luton), Tel Aviv și București
BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Berlin (de la 1 iunie 2017), Torino (din 3 iunie 2017), Valencia (din 4 iunie 2017), Glasgow (din 15 iunie 2017), Florența (din 15 iunie 2017), Milano-Bergamo (din 15 iunie 2017), București, Cluj, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) și Constanța (din 15 iunie 2017).

WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca și Tel Aviv

AUSTRIAN AIRLINES: Viena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *