Trenurile la control!

cfr_controale

Conducerea CFR Călători a efectuat pe 29 iulie o acţiune de verificare şi control în ceea ce priveşte activitatea personalului feroviar şi condiţiile de călătorie din trenuri.  Au fost verificate trenurile IR 1645 Bucureşti Nord- Târgu Jiu, IR 1663 Bucureşti Nord-Iaşi, R 9003 Bucureşti Nord-Craiova şi IR 1892 Craiova-Bucureşti Nord.
S-au depistat activităţi ilegale de comerţ și nereguli în activitatea de salubrizare și igienizare. Drept urmare, firma care realizează serviciul de salubrizare va fi notificată (cum a mai fost și cu alte ocazii), pentru remedierea aspectelor legate de dotarea grupurilor sanitare, curățenie. Dacă nu vor fi îndeplinite condiţiile contractuale, CFR Călători ia în calcul și posibilitatea rezilierii contractului.
În vederea combaterii comerţului ilegal, CFR Călători va face demersuri către Poliţia de Transport Feroviar pentru intensificarea acţiunilor de control atât la urcarea în trenuri, cât şi în parcursul acestora.
Pentru a preîntâmpina pe viitor disfuncționalități tehnice la nivel de condiții de călătorie, vor fi organizate periodic acțiuni de control și de verificare a modului în care vor fi pregătite din punct de vedere tehnic și sanitar garniturile trenurilor de călători. „Vom lua măsuri operative de remediere, punctual, în funcţie de problemele identificate. De asemenea, se va acorda o atenție sporită funcționării instalaţiilor de climatizare și sanitare, precum și bunei funcționări a ușilor de acces și intercomunicație, a sistemului de închidere/deschidere a ferestrelor, funcționării prizelor electrice și, în mod special, stării de curățenie a vagoanelor (exterior, interior, cabine WC). Mulțumim pe această cale tuturor pasagerilor care înțeleg să călătorească respectând minime reguli de bună cuviință pentru menținerea stării de curățenie din vagoane și din grupurile sanitare. Totodată, facem un apel către călători pentru a fi alături de noi și împreună, printr-un demers comun, să ne protejăm de activitățile comerciale ilicite din timpul călătoriei cu trenul”, a declarat, cu ocazia acestui control, Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *