Vizibilitate redusa in trafic din cauza cetii pe autostrazi si drumuri nationale si judetene

Vizibilitatea este redusa sub 100 de metri, ajungand, pe alocuri, si la 50 de metri, pe multe drumuri nationale si judetene, dar si pe segmente ale Autostrazii Bucuresti-Constanta, Autostrazii Turda- Gilau si ale Autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Judetele in care exista astfel de probleme de vizibilitate sunt: Arges, Buzau, Vrancea, Valcea, Braila, Tulcea, Covasna, Teleorman, Mehedinti, Dolj, Calarasi, Dambovita, Galati, Suceava, Iasi, Neamt, Botosani, Bacau si Vaslui.

In aceste conditii, soferii trebuie sa respecte cateva reguli pentru a evita implicarea in evenimente rutiere nedorite: utilizarea luminilor de intalnire si de ceata pe toate categoriile de drumuri; deplasarea cu viteza redusa; evitarea efectuarii depasirilor, care in asemenea conditii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase; marirea distantei de siguranta dintre vehicule.

De asemenea, in conditii de vizibilitate redusa pietonii trebuie sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile si sa traverseze drumurile numai dupa ce s-au asigurat ca pot face acest lucru in siguranta. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *