X MULTI D, o noua anvelopa Michelin

Felicia Niculae

Anvelopele MICHELIN X® MULTI™ D au fost create pentru echiparea osiei motoare a camioanelor si a mini autobuzelor sub 16 t, si pentru utilizare regionala, urbana si suburbana, in toate conditiile meteo. „Tinand cont de faptul ca piata anvelopelor pentru camioane mici si medii se afla in declin din 2011, Michelin ofera prin intermediul anvelopei MICHELIN X® MULTI™ D o solutie fiabila, care permite utilizatorilor sa se concentreze asupra activitatii lor de baza”, afirma Spyros Politis, Director Marketing, Europa Centrala si de Sud.
El a adaugat ca piata romaneasca este una importanta pentru anvelopele premium, din care face parte si Michelin, si reprezinta 45% din totalul pietei in 2012. Pentru 2014, a apreciat Spyros Politis, este asteptata „o crestere usoara a pietei anvelopelor pentru camioane, mentinandu-se astfel tendinta inregistrata anul acesta”. De asemenea, segmentul de anvelope pentru camioane mici si medii va inregistra in 2014, in opinia lui Spyros Politis, o usoara crestere, dupa trei ani de scadere continua.

Anual, sub 100.000 de kilometri

In aceste conditii, segmentul de piata pentru anvelopele destinate camioanelor mici si medii reprezinta 10% din totalul pietei, un procentaj deloc neglijabil. In 75% dintre cazuri, acest tip de vehicule parcurg anual sub 100.000 km si sunt utilizate de companii mici, independente.
Pentru a satisface nevoile clientilor, vehiculele trebuie sa poata oferi servicii fara intreruperi. Fiabilitatea si siguranta sunt esentiale pentru transportatori. Utilizatorii isi doresc anvelope eficiente, sigure si fiabile, care sa le permita sa se concentreze asupra activitatii de baza. Pentru ei, este foarte important sa poata asigura o activitate fara intreruperi, fara sa existe riscul de a nu se putea ajunge la client.

Avantajele noii anvelope

Anvelopele lansate de Michelin au performante pe tot parcursul anului si cu pana la 18% mai multi kilometri parcursi. Totodata, consumul de carburant este mai redus, ca urmare a unei rezistente la rulare cu 12% mai scazute. Cu anvelopele X® MULTI™ D, silentiozitatea este sporita, ceea ce reprezinta un avantaj real pentru vehiculele rulate preponderent in mediul urban.
De asemenea, MICHELIN X® MULTI™ D asigura o manevrabilitate optima datorita lamelelor adanci, precum si o economie de energie si materii prime. Oficialii Michelin mai spun ca noile anvelope ofera utilizatorilor un randament kilometric cu pana la 25% mai mare, prin recanelare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *