Zapada din capitala, extrem de nociva

„Sunt otravuri foarte puternice, care vor intra in panza freatica si vor continua sa influenteze sanatatea oamenilor zeci de ani de aici inainte”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, pentru Libertatea.

Specialistii spun ca faptul ca DDT se gaseste in zapada din Bucuresti este un lucru alarmant.

„Pare ciudat sa existe DDT in zapada din Bucuresti, dar exista o explicatie. Cu doar cateva luni in urma a fost decopertat un mare depozit de DDT, pentru ca pe acolo va trece autostrada Transilvania. Faptul ca aceasta substanta a ajuns deja in Bucuresti e un semnal de alarma”, a spus Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele Organizatiei Ecologiste Eco-Civica.

Cum a fost posibil ca neaua cazuta din cer sa aduca DDT in mijlocul orasului? Foarte simplu. Prin ciclul natural al apei. Substantele nocive intra in panza freatica, aceasta ajunge in rauri si in lacuri. Prin evaporare, apa ridica otravurile in aer, iar norii le poarta pe spatii foarte largi. Ulterior, precipitatiile le aduc in oras.

Medicii spun ca ingerarea omatului poate duce la boli digestive si nervoase, mai ales ca unele substante rezultate la analize sunt cunoscute ca fiind cancerigene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *