Zece ambarcatiuni si doua pontoane, avariate de o barja in Portul Calarasi

Potrivit reprezentantilor Capitaniei Portului Calarasi, citati de Mediafax, in accidentul care a avut loc luni seara, a fost implicata barja Bora, ce apartine societatii Prefab din Calarasi si era condusa de capitanul Viorel Georgescu.

Conform sursei citate, la un moment dat capitanul a pierdut controlului navei, s-a declansat sirena vasului, iar acesta a acrosat mai multe barci si doua pontoane, pe o distanta de aproximativ 100 de metri.

„Barja se deplasa in naval de la kilometrul 376 al Dunarii catre kilometrul 90 Borcea, la locul de descarcare, iar in zona Portului Calarasi a avariat mai multe ambarcatiuni si pontoane de agrement. Am chemat un echipaj SMURD, care l-a preluat pe comandantul navei, dupa ce acestuia i s-a facut rau. Vom identifica ambarcatiunile care au fost avariate sau scufundate, iar dupa terminarea anchetei nava se va deplasa la kilometrul 90 Borcea pentru descarcare”, a declarat capitanul Constantin Anghel de la Capitania Portului Calarasi, precizand ca nu exista victime.

Conform primelor estimari, zece ambarcatiuni au fost avariate, iar unul dintre pontoanele avariate s-a scufundat, o evaluare exacta a pagubelor urmand sa fie facuta marti.

Capitanul barjei a fost verificat cu aparatul etilotest, stabilindu-se ca nu consumase alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *