Controale pentru depistarea vehiculelor zgomotoase și poluante

rar

Registrul Auto Român și Brigada Rutieră continuă acțiunile pentru depistarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau care creează disconfort fonic. În ultima perioadă, Poliția Rutieră a primit numeroase petiții din partea cetățenilor deranjați de zgomotul produs de anumite vehicule care au sistemul de evacuare modificat.

Weekend-ul trecut, polițiștii și inspectorii RAR au făcut controale în Capitală pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor și motocicletelor, sistemele de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții. În timpul controalelor, s-au verificat și sistemul de frânare, mecanismul de direcție și instalațiile de iluminare și semnalizare.

Au fost controlate peste 70 vehicule și au fost date 52 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 lei și s-au retras 14 certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor, 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 25 pentru alte defecțiuni tehnice, iar celelalte pentru încălcarea unor norme rutiere.

În timpul controalelor, inspectorii au depistat o motocicletă fără lumini de semnalizare în partea din față și fără ceasuri de bord, neconformități care pot afecta siguranța în trafic. Au fost identificate mai multe mașini care aveau sistemul de evacuare modificat și poluau peste limita legală, dar și vehicule cu elemente de caroserie lipsă.
Aceste acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *